Sablare

Sablare

Sablarea este procesul de curățare sau finisare prin suflare abrazivă a suprafețelor de metal, piatră, sticlă sau alt material solid. Aceasta se realizează cu ajutorul alicelor metalice, electrocorindonului, nisipului sau al altor materiale abrazive granulare care sunt propulsate cu viteză prin centrifugare mecanică sau cu ajutorul unui jet de gaze (aer comprimat) sau lichide (apă sub presiune) spre suprafețele de prelucrat.

Sablarea se folosește atunci când, în vederea vopsirii, este necesar a fi curățate suprafețe metalice complexe ce nu permit folosirea altor metode. Se execută în incinte închise datorită gradului mare de pericol pe care îl prezintă jetul de aer comprimat și nisip la viteze foarte mari. Sablarea este utilizată în industria metalurgică, șantierele navale și în general oriunde este necesară curățarea rapidă a unor suprafețe.

→ deplasarea echipei de sablare/curatare la sediul dvs. pentru efectuarea lucrarii;
→ indepartarea celor mai dificile depuneri: graffiti, rugina, vopsea, mucegai, adezivi, grasimi, uleiuri,     indepartare parti deteriorate, etc.);
→ executarea lucrarilor in timp record;
→ micsorarea costurilor.Am investit si investim permanent in aparate si cursuri de calificare profesionala pentru a fi in pas cu noile tendinte de la nivel international.
→ Acordam o atentie deosebita fiecarui proiect in parte si raspundem pozitiv provocarilor.

Procedeele de curatare/sablare utilizate pot fi aplicate cu succes in diferite domenii industriale: restaurări, auto, constructii, transporturi, farmaceutic, alimentar, etc.

Principalele aplicatii

  • curatarea / netezirea suprafetelor
  • pregatirea suprafetei pentru vopsire in camp electrostatic, grunduire/metalizare
  • satinarea
  • ecruisarea (modificarea proprietatilor metalelor/aliajelor prin deformare la rece)
  • sablarea decorativa